Pentru mine, Al-Anon este o minune!

Martie 2005

Dragele mele

Pentru mine, Al-Anon este o minune. Am ajuns să cunosc acest grup de la fostul meu soţ care a devenit abstinent şi participă la grupurile AA.

Grupul nostru este pentru mine un loc, unde, noi cele ce participăm ne punem sufletele împreună într-un suflet mai mare şi mai puternic care are putere şi energie să găsească soluţii pentru cazurile în care unele din noi ajung la disperare sau nu găsesc nici o soluţie la o problemă.

Acest mare şi puternic suflet se constituie de fiecare dată când ne întâlnim şi-l ducem cu noi acasă de fiecare dată.

Vă transmitem şi vouă acest mare şi puternic suflet format din sufletele noastre.

Cu drag,

Lily

Despre alanonromania

Suntem un grup de sprijin pentru familiile alcoolicilor. Ne întâlnim pentru a putea vorbi în siguranţă şi fără frică despre ceea ce trăim, simţim, despre modul în care ne comportăm sau ne-am comportat trăind lângă un alcoolic. Scopul nostru este redobândirea liniştii interioare, recuperarea sentimentelor de siguranţă de sine, bucurie şi seninătate
Acest articol a fost publicat în Al Anon Cluj și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Pentru mine, Al-Anon este o minune!

  1. Pingback: Corespondență Al-Anon: Pildesti-Cluj « Un blog pentru familiile alcoolicilor

  2. DUDAEV zice:

    Buna de ceva timp am inceput sa beau in fiecare zi cite 4,5 beri sau 200 300g votca si am constatat ca nu este bine deloc ajutatima va rog cu ceva sfaturi asi vrea sa nu mai beau deloc dar citeodata ma ia valul beu ori de bucurie ori de necaz cred ca este si o obisnuinta neficace si ineficienta pentru o viata normala . CU MULTA STIMA

    • maria zice:

      Draga Dudaev,
      Faptul ca nu te simti bine constituie un semnal de alrma de la organismul tau ca ceea ce faci nu/i place. Depinde de tine sa te opresti sau nu.Consulta un grup AA-ei pot sa te ajute cu lamuriri in ceea ce priveste experinta lor de viata care daca ai asculta/o nu stiu daca ai mai avea curajul sa rami in placerea ocazionata de consumul de alcool. Alcool da o senzatie de placere pentru ca inlatura inhibitiile, te face sa te simti mai liber (ceea ce ofera si rugaciunea si biserica dara fara sa sa se ajunga la dependente nocive si e mult mai ieftin). Nu pot sa/ti dau sfaturi dar poti tu sa/ti pui singur intrebarea de ce e nevoie de bere ca sa te simti bine? Sau de ce bere ca sa te bucuri si sa/ti sarbatoresti o reusita? Poate fi un comportamnet mostenit. Cosumul de alcool fie si numai ocazional poate duce la dependenta iar limita dintre libertate si dependenta e forte subtire si nu iti dai sema cand ai trecut de ea. Iti asmi acest risc? Numai tu poti hotara. Am inteles ca senzatia de placere ramane intiparita in psihicul nostru si pe urama chiar daca vrem sa o inlaturam nu reusim pentru ca ea ramane ca o informatie in cereirul nostru care nu se poate sterge (fara ajutorul Lui Dumnezeu) De acea se spune ca in alcolism sunt doua dependente una fizica (de care poti scapa prin dezalcolizare) si un psihica (generata de amintirea placerii traite) de care se poate scapa mult mai greu prin sustinerea unui grup cm sunt grupurile AA.
      cu darg daca ti/am putut fi de folos

  3. alanonromania zice:

    Draga Dudaev,
    Te felicit ca ti-ai dat seama ca ceva nu este in regula cu consumul tau de alcool, si mai ales ca vrei sa faci ceva in privinta asta!
    Totul sta in puterea ta! Daca ai bunavointa, Dumnezeu iti da putere sa faci ceea ce trebuie pentru a rezolva problema.
    Noi, ca si grup Al-Anon nu iti putem da sfaturi despre cum te poti opri la timp, pt. ca noi tocmai asta incercam sa invatam aici: cum sa nu-i mai controlam pe alcoolicii de langa noi, pt ca salvarea lor nu sta in puterea noastra, ci in puterea lor!
    Insa iti recomandam sa citesti informatiile existente pe site-ul Alcoolicilor Anonimi Romania: http://www.alcooliciianonimi.ro/ pentru ca ei detin acest secret 😉 Poti chiar sa iei legatura cu un membru AA, sa iti povesteasca cum a reusit sa renunte la consumul de alcool…
    Succes!

Lasă un comentariu